Healing & Reading Praktijk Francis Hermans

Potstal 21

7037 BH Beek Montferland

0316 531 750

E-mail

menu

home

Francis Hermans

Healing & Reading

Familieopstellingen

Electro acupunctuur

Seksualiteit

Cosmic Flowers

Massage

Meditaties

Workshops

Cursussen

Prijzen

Agenda

Oorkaarsen

Wat zijn Oorkaarsen?

De oorkaarsen bestaan uit 100% natuurlijke grondstoffen zoals katoen, bijenwas, honingextracten en indiaanse kruiden als salie, sint-janskruid en kamille. Het gebruik van Oorkaarsen komt voort uit traditionele indiaanse rituelen en wordt waarschijnlijk al eeuwen als natuurlijk middel gebruikt. Een holle kaars wordt in het oor geplaatst en aangestoken, waardoor er warmte in de gehoorgang komt. Die warmte ondersteunt de normale doorbloeding van het oor en de afvoer van afvalstoffen. Bovendien is het gebruik van Oorkaarsen weldadig bij drukgevoel in het hoofd.

De werking van oorkaarsen

De oorkaarsen kunnen worden gebruikt bij allerlei klachten zoals oorsuizing , werken lichaamszuiverend en heel ontspannend. Bij het gebruik van de Oorkaarsen komt er rook vrij in het oor. Deze rook geeft tot diep in de gehoorgang zijn milde en weldadige warmte af. De bijenwas werkt daarbij verzachtend op het gehele oorgebied. Bovendien bereikt de milde warmte de vele acupunctuurpunten die in de gehoorgang liggen en normaal onbereikbaar zijn. Om een evenwichtig resultaat te krijgen worden Oorkaarsen altijd op beide oren toegepast. Een Oorkaars brandt ongeveer 6-7 minuten. Tijdens de toepassing voelt u meteen het aangenaam ontspannende effect van de vrijkomende warmte. Het zacht knisperende geluid (alsof u bij een openhaard zit) geeft u bovendien een zeer rustgevend gevoel. Oorkaarsen kunnen daarom ook bijzonder goed gebruikt worden bij stress en spanningen.          

Toepassingen van Oorkaarsen

  • Ter ondersteuning van de normale oorsmeer-productie
  • Om het afweersysteem te activeren
  • Druk- en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied
  • Geeft een vrijere neusademhaling en beter reukvermogen
  • Ter verzachting bij gevoel van druk in het hoofd
  • Als hulp bij stress en spanningen
  • Ter bevordering van een gezonde slaap
  • Ter stimulering van acupunctuurpunten in het oor
  • Bij oorsuizingen
NB. Het gebruik van oorkaarsen wordt ontraden bij : oorontsteking, buisjes in het oor of trommelvliesperforatie, allergie voor bijenwas