Healing & Reading Praktijk Francis Hermans

Potstal 21

7037 BH Beek Montferland

0316 531 750

E-mail

menu

home

Francis Hermans

Healing & Reading

Familieopstellingen

Electro acupunctuur

Seksualiteit

Cosmic Flowers

Massage

Meditaties

Workshops

Cursussen

Prijzen

Agenda

Massage

Ik geef diverse soorten massage; combinaties zijn mogelijk.

Op deze pagina vind je informatie over:

Voetreflexmassage
Voetreflexmassage is een hele oude geneeswijze die er van uitgaat dat er op en onder onze voeten reflexpunten of drukpunten bevinden die in verbinding staan met al onze organen, klieren en lichaamsdelen.
Door druk uit te oefenen op deze punten is het mogelijk om invloed uit te oefenen op ziekten en klachten wat een genezende werking heeft op het hele lichaam.
Ook werkt een voetreflexbehandeling zeer ontspannend en kan het ziekten voorkomen. De massage wordt afgerond met een serie energetische grepen die ontwikkeld zijn door Henk Goossens die harmoniserend werken.

boven

Schouder-nekmassage
De schouders en nek worden goed losgemaakt d.m.v. diverse handgrepen. ik maak hierbij gebruik van glaasjes: de Schröpf methode. Dit werkt zeer effectief en geeft veel verlichting aan je schouders en nek.

boven

Chakra-voetmassage
Chakra’s zijn bijzondere concentraties van levensenergie in onze aura en in het lichaam.
Chakra’s zijn ook terug te vinden op de voeten en lopen vlakbij en evenwijdig aan de wervelkolom en zijn ook terug te vinden onder de voeten.
Er vindt een energiecirculatie plaats van het 1e chakra naar het 7e chakra.
Is er in deze circulatie een blokkade, dan betekent dit dat er een lichamelijke en/of psychische blokkade is, waardoor de energie niet kan doorstromen.
Tijdens de voetmassage wordt de cliënt actief betrokken de behandeling d.m.v. visualisatie.
Deze massage werkt heel diep ontspannend en bevrijdend.

boven

Polariteitsmassage
Polariteitmassage is een massagevorm, waarbij je contact maakt met de levenskracht die van nature door je handen stroomt.
Het is een simpele en effectieve methode om iemand lichamelijk en geestelijk in balans te brengen. Doordat je gebruik maakt van de altijd aanwezige levenskracht kun je tijdens een behandeling geblokkeerde energie vrijmaken en in evenwicht brengen.
Levenskracht stroomt door het lichaam alsof het een onzichtbaar circulatiesysteem volgt, elke cel op zijn route opladend. Deze stroom kan verzwakt zijn of gedeeltelijk geblokkeerd door lichamelijke en/of geestelijke spanningen.
Bij b.v. electro-acupunctuur worden deze blokkades opgespoord m.b.v. een speciale meetstift en behandeld.
Bij acupunctuur wordt d.m.v. polsdiagnose blokkades opgespoord en behandeld met naalden.
Bij polariteitmassage voel je de blokkades met je handen en d.m.v. diverse handopleggingen wordt de levenskracht van de cliënt gestimuleerd en in beweging gebracht.

boven

Stoelmassage
Stoelmassage is een heerlijke manier om te ontspannen, spanningen los te laten uit rug, nek en schouders en armen en je weer op te laten met nieuwe energie, zodat je daarna weer fris en met nieuwe energie aan het werk kan. Een stoelmassage vindt gekleed plaats, zittend op een speciale stoel die alle ledematen ondersteunt zodat het lichaam helemaal kan ontspannen.

De stoelmassage is een effectieve drukpuntmassage van hoofd, rug, nek, schouders, armen en handen. De techniek is gebaseerd op de traditionele Japanse Shiatsu (acupressuur) en is ontwikkeld om op locatie toe te passen en wordt ook gegeven bij mij in de praktijk.

Tijdens de stoelmassage wordt er druk uitgeoefend op een aantal acupressuurpunten die de interne energiehuishouding beïnvloeden. Zo kunnen eventuele blokkades worden opgeheven en zwakke plekken versterkt.

Een stoelmassage duurt 20 minuten. Het is belangrijk om niet met volle of lege maag deze massage te ondergaan. Drink altijd een glas water na deze massage, zodat afvalstoffen gemakkelijk afgevoerd kunnen worden.

boven

Kruiden-stempelmassage
Dit is een heerlijke ontspannende massagevorm, waarbij gewerkt wordt met warme kruidenstempels en warme olie op het hele lichaam.
De warme kruidenstempels zijn afkomstig uit Thailand en hebben een reinigend effect op alle organen en zorgen voor een goede doorbloeding van het lichaam.
Verder geven deze kruiden en olie verlichting bij: spierpijn, reuma en jicht en werken diep door bij stress, vermoeidheid en slapeloosheid.
Kortom een heerlijke massage om jezelf een lekker te verwennen.

boven